Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

МААЛОКС®
Назва: МААЛОКС® | Шукати МААЛОКС® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Theraplix" компанії "Aventis Pharma" на заводах: "Aventis Pharma Specialites" або "Aventis Pharma S.p.A", Франція/Італія
Лікарська форма: Суспензія для внутрішнього застосування
Форма випуску: Суспензія для перорального застосування по 250 мл у флаконах № 1
Діючі речовини: 100 мл суспензії містять: алюмінію гідроксиду - 3.5 г, магнію гідроксиду - 4.0 г
Допоміжні речовини: Парагідроксибензоат метиловий, парагідроксибензоат пропіловий, кислота лимонна, олія м`яти ефірна, манітол, сорбітол, кислота соляна, натрію сахаринат, перекис водню, вода
Фармакотерапевтична група: В'яжучі, обволікаючі та антацидні засоби
Показання: Рефлюкс-езофагіти, невиразкова диспепсія, гострі та хронічні гастрити, пептична виразка шлунка та дванадцятипалої кишки.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1076/02/01
Термін дії посвідчення: з 14.05.2004 до 14.05.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату МААЛОКС®
АТ код: A02AD01
Наказ МОЗ: 242 від 14.05.2004


Інструкція для застосування МААЛОКС®

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

МААЛОКС®

(MAALOX®)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: злегка в'язка гомогенна (без грудок) рідина молочно-білого кольору, із солодким присмаком та м'ятним запахом;

склад: 100 мл суспензії містять алюмінію гідроксиду 3,5 г, магнію гідроксиду 4,0 г;

допоміжні речовини: парагідроксибензоат метиловий, парагідроксибензоатпропіловий, кислота лимонна, олія м'яти ефірна, манітол, сорбітол, кислота соляна, натрію сахарин, перекис водню, вода.

Форма випуску. Суспензія для перорального застосування.

Фармакотерапевтична група. Антациди. Код АТС А 02А D01.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Маалокс(R) являє собою добре збалансовану комбінацію гідроксиду магнію та гідроксиду алюмінію, що зумовлює його високу кислотонейтралізуючу здатність і протективний ефект. Кислотонейтралізуюча активність 1 г суспензії нейтралізує > 24,5 мл 0.1NHCl. Застосовується як антацидний і адсорбуючий засіб.

Фармакокінетика. Препарат не всмоктується у шлунково-кишковому тракті іне потрапляє у систему кровообігу, а відтак не спричинює системних ефектів.

Показання для застосування. Функціональна (не виразкова) диспепсія, шлунковий дискомфорт через порушення дієти, вживання ліків і зловживання алкоголем, кавою, палінням; гастроезофагальна рефлюксна хвороба. Допоміжна терапія при гострому та хронічному гастритах і виразковій хворобі шлунка та дванадцяти палої кишки.

Спосіб застосування та дози. Дорослим по 15 мл (1 столова ложка) суспензії приймати через 1 – 1,5 години після їди або у разі виникнення болю (в середньому 6 столових ложок на день). Перед вживанням флакон із суспензією необхідно ретельно струшувати до утворення однорідної суспензії.

 

Побіч надія. У разі тривалого використання підвищених доз Маалоксу(R) можливо зменшення запасів фосфору в організмі, пов'язане з дією гідроксиду алюмінію, що міститься у препараті.

 

Протипоказання. Тяжкі форми ниркової недостатності, гіпер чутливість до компонентів препарату.

Передозування. До цього часу про ускладнення внаслідок передозування Маалоксу(R) не повідомлялось.

Особливості застосування. У випадках, коли проводиться лікування іншими препаратами, що застосовуються перорально, Маалокс(R) слід приймати за 2 години до або за 2 години після застосування препаратів, зазначених урозділі “Взаємодія з іншими лікарськими засобами”.

Немає досвіду застосування препарату дітям у віці до 14 років.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. У разі прийому з нижчепереліченими препаратами Маалокс(R) зменшує їх абсорбцію: індометацин, ацетил саліцилова кислота, інші саліцилати, Н2-блокатори гіста міновихрецепторів, бета-блокатори, аміназин, дифлунізал, ізоніазид, фенітоїн, препарати тетрациклінового ряду, препарати, що містять фосфор.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 250Св недоступному для дітей місці. Не заморожувати. Источник

Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Маалокс в аптеках




На сайті також шукають: Клосарт, Смекта інструкція, Застосування препарату Перметрин, Інструкція з використання Аккупро, Показання для застосування Аркоксія, Солковагін побічні дії, Бусерин протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Кодетерп