Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

СЕРОКС
Назва: СЕРОКС | Шукати СЕРОКС в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Serrapeptase
Виробник: "Micro Labs Limited", Індія
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, кишковорозчинні по 10 мг № 10, № 30
Діючі речовини: 1 таблетка містить серратіопептидази - 10.0 мг
Допоміжні речовини: Крохмаль, лактоза, желатин, метилпарабен; целюлози ацетат фталат, пропіленгліколь, титану діоксид, тальк, діетил фталат, повідон, віск бджолиний, віск карнауби
Фармакотерапевтична група: Різні ферментні препарати
Показання: Cпортивні ушкодження, гострі болючі запальні дерматози, розтягнення та розриви зв'язок, переломи та вивихи; зменшення післяопераційних набряків, зменшення в'язкості харкотиння.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1569/01/01
Термін дії посвідчення: з 08.07.2004 до 08.07.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату СЕРОКС
АТ код: M09AB
Наказ МОЗ: 412 від 17.08.2005


Інструкція для застосування СЕРОКС

ІН С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

CЕРОКС

(SEROx)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: круглі, двоопуклі таблетки, білого кольору, вкриті оболонкою;

склад:  1 таблетка містить 10 мг серратіопептидази;

допоміжні речовини: крохмаль, лактоза, желатин, метилпарабен;

  оболонка: целюлози ацетат фталат, пропіленгліколь, титану діоксид, тальк, діетил фталат, повідон, віск бджолиний, віск карнауби.

Форма випуску.   Таблетки вкриті оболонкою, кишково розчинні.

Фармакотерапевтична група.   Засоби, що застосовуються при патології опорно-рухового апарату. Фермент. Код АТС M09 AB.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка.  

Серрапептаза, відома також яксерратіа пептидаза, є протеолітичним ферментом, виділеним із непатогенної кишкової бактерії Serratia E15. Клінічні дослідження показали, що серратіопептидазамає фібринолітичну, протизапальну і проти набрякову активність.

Крім зменшення запального процесу, серратіопептидаза послаблює біль внаслідок блокування вивільнення больових амінів із запалених тканин.

Серратіопептидаза зв”язується у співвідношенні 1:1 зальфа-2-макроглобуліном крові, який маскує її антигенність, але зберігає її ферментативну активність. Серратіопептидаза повільно переходить в ексудат умісці запалення і  поступово рівні її в крові зменшуються. Шляхом гідролізу брадикініну, гістаміну і серотоніну серратіопептидаза безпосередньо зменшує дилатацію капілярів і контролює їх проникність. Серратіопептидаза  блокує інгібітори плазміну, сприяючи таким чином фібринолітичній активності плазміну. Фармакокінетика. Препарат проходить через шлунок незміненим і абсорбується в кишечнику. Серратіопептидаза в незначній кількості виявляється в сечі.

Показання для застосування.

Хірургія:  розтягнення ірозриви зв’язок, переломи  і  вивихи, набряки і запалення при ушкодженні м’яких тканин та після пластичних операцій.

Захворювання верніхдихальних шляхів: для полегшення від ходження в’язкого мокротиння з бронхів та секрету придаткових пазух.

Інфекційні  захворювання: муколітична активність препарату проявляється при інфекціях в порожнині вуха та  синусах.

Дерматологія: гострі запальні дерматози.

Акушерство і гінекологія: гематоми, застій умолочних залозах.

Спосіб застосування тадози. Препарат призначають дорослим по 5-10 мг (1таблетка)          3 рази на добупісля їжі. Таблетки слід ковтати, не розжовуючи.

Тривалість курсу лікування залежить від характеру патологічного процесу і визначається лікарем.

Побічна дія.  В окремих випадках при застосуванні препарату може спостерігатися розвиток діареї, нудота, блювання, анорексія, дискомфорт в ділянці шлунково-кишкового тракту. Дуже рідко можлива носова кровотеча та виділення мокротиння з домішками крові.

Протипоказання.   Підвищена чутливість до серратіопептидази у вигляді почервоніння шкіри, висипу.

Передозування.

Симптоми: нудота, блювання, анорексія, дискомфорт в ділянці шлунково-кишкового тракту. В екстремальних випадках  симптомами передозування можуть бути домішки крові в мокротинні та кровотечі.

Лікування: Терапія симптоматична.

Особливості застосування. Оскільки препарат впливаєна згортання крові, його слід з обережністю застосовувати у пацієнтів із загрозою кровотечі та з порушенням часу згортання крові, а також у пацієнтів, які приймають антикоагулянти.

У разі  тяжких захворювань печінки та нирок препарат застосовують з великою обережністю.

Досвід застосування препарату удітей відсутній.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При застосуванні препарату одночасно з антикоагулянтами підвищується дія антикоагулянтів. Така комбінація препаратів повинна застосовуватися під пильним спостереженням лікаря. Источник

Умови та термін зберігання.  Зберігати при температурі до 25°С, у сухому,  недоступному для дітей місці.  Термін придатності  –  3 роки.

Смотрите также: Цены на Серокс в аптеках




На сайті також шукають: Летрозол, Найз інструкція, Застосування препарату Метипред, Інструкція з використання Діабетон, Показання для застосування Хепель, Керасал побічні дії, Трипсидан протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Колломак