Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

НОКСПРЕЙ-БЕБІ
Назва: НОКСПРЕЙ-БЕБІ
Міжнародна непатентована назва: Oxymetazoline
Виробник: СП "Сперко Україна", м.Вінниця, Україна
Лікарська форма: Спрей назальний
Форма випуску: Спрей назальний 0,025% по 15 мл у флаконах полімерних з пробками-розпилювачами та кришками
Діючі речовини: 1 мл розчину містить оксиметазоліну гідрохлориду - 0.25 мг
Допоміжні речовини: Евкаліптол, натрію фосфат однозаміщений, трилон Б (натрію едетат), бензалконію хлорид, пропіленгліколь, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють альфа- та альфа+бета-адренорецептори
Показання: Гострий риніт, гайморит, фронтит, синусит, етмоїдит, алергійний риніт, гострий середній отит; для полегшення проведення риноскопії та ін. маніпуляцій у ділянці носоглотки.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1703/01/02
Термін дії посвідчення: з 25.01.2005 до 25.01.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату НОКСПРЕЙ-БЕБІ
АТ код: R01AB07
Наказ МОЗ: 37 від 25.01.2005


    Інструкція для застосування НОКСПРЕЙ-БЕБІ

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    НОКСПРЕЙ - БЕ Б І

    (Noxprey -baby)

    Загальна характеристика:

    міжнародна і хімічна назви: оксиметазолін;3-[(4,5-дигідро-1-Н-імідазол-2-іл) метил]-6-(1,1-диметил)-2,4-диметил-моногідро хлорид;

    основні фізико-хімічні властивості:безбарвна або злегка жовтувата прозора рідина зі специфічним запахом;

    склад:1 мл препарату містить 0,25мг оксиметазоліну гідро хлориду;

    допоміжні речовини: евкаліптол, натрію фосфатодно заміщений, трилон Б (натрію едетат), бензалконію хлорид, пропіленгліколь, вода очищена.

    Форма випуску. Назальний спрей.

    Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при захворюваннях носа. Симпатоміметики. Код АТС R01A A05.

    Фармакологічні властивості.

    Фармакодинаміка. Нокспрей-бебі належить до місцевих судинозвужувальних лікарських засобів. Цей ефект препарату, обумовлений дієюоксиметазоліну, виявляється у зменшенні набряку, гіперемії слизових оболонок носових проходів, придаткових пазух та євстахієвої труби, зменшенні виділень із порожнини носа. Нокспрей-бебі сприяє відновленню носового дихання, усуненню відчуття подразнення слизової оболонки носа, захищає її від надмірного висихання.

    Фармакокінетика. Локальне звуження судин слизової оболонки носа і придаткових пазух виникає через 5 – 10 хвилин після упорскування Нокспрею-бебі в порожнину носа ітриває протягом 10 – 12 годин.

    Показання для застосування. Закладеність носа, простудні захворювання, грип, що супроводжується гострим ринітом, гайморитом, фронтитом, етмоїдитом; алергічний риніт, синусити, євстахіїт, середній отит, для полегшення проведення риноскопії й інших маніпуляцій у ділянці носоглотки.

    Спосіб застосування і дози. Дітям від 1 до 6 років поодному упорскуванню в кожну ніздрю 2 рази на добу протягом 3 – 5 днів.

    Побічна дія. Іноді можуть спостерігатися свербіж, сухість або подразнення слизової оболонки носа, порушення сну, збудливість, нудота, головний біль, тахікардія, підвищення АТ.

    Протипоказання. Не застосовувати для лікування дітей молодших 1 року, в осіб з гіперчутливістю до оксиметазоліну таінших компонентів Нокспрею-бебі.

    Передозування. Можливі нудота, блювання, серцебиття, підвищення АТ, нервове збудження.

    Особливості застосування. Насадку флакона вводять укожну ніздрю і різко натискають один раз на флакон. Під час упорскування повітря втягується носом. Не слід відхиляти назад голову і перевертати флаконпри упорскуванні Нокспрею-бебі в носову порожнину, а також застосовувати препарат довше 5 діб. З обережністю застосовують препарат для лікування дітей з артеріальною гіпертензією, порушенням серцевого ритму, цукровим діабетом, тиреотоксикозом. З метою профілактики поширення інфекції не слід передавати флакон іншим особам.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Нокспрей-бебіне слід застосовувати одночасно з іншими судинозвужувальними засобами, трициклічними антидепресантами, інгібіторами моноаміно оксидази. Попереднє застосування тимололу в формі очних крапель може знизити судинозвужувальний ефект Нокспрею-бебі. Источник

    Умови та термін зберігання. Зберігають при температурі від +20С до +300С в недоступному для дітей місці. Термін придатності 2 роки.





    На сайті також шукають: Трамадол-в, Конегра інструкція, Дибазол застосування, Лоприл побічні дії, Синафлан протипоказання