Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

КЕТАМІН
Назва: КЕТАМІН | Шукати КЕТАМІН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Ketamine
Виробник: ВАТ "Фармак", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій, 50 мг/мл по 2 мл або 10 мл в ампулах № 10; по 10 мл у флаконах № 5
Діючі речовини: 1 мл розчину містить кетаміну гідрохлориду - 57.6 мг (що еквівалентно 50.0 мг кетаміну)
Допоміжні речовини: Бензетонію хлорид, натрію хлорид, вода для ін'єкцій
Фармакотерапевтична група: Засоби для неінгаляційного наркозу
Показання: Комбінований та мононаркоз при короткочасних хірургічних втручаннях і болісних діагностичних маніпуляціях.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1934/01/01
Термін дії посвідчення: з 04.10.2004 до 04.10.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату КЕТАМІН
АТ код: N01AX03
Наказ МОЗ: 572 від 18.08.2006


Інструкція для застосування КЕТАМІН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

КЕТАМІН

(KETAMINE)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви:Ketamine; 2-(орто-хлорфеніл)-2-(метил аміно)-циклогексан ону гідро хлорид;

основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна або злегка забарвлена рідина;

склад: 1 мл розчину міститькетаміну гідро хлориду 57,6 мг (в перерахуванні на кетамін 50,0 мг);

допоміжні речовини: бензетонію хлорид, натрію хлорид, вода для ін'єкцій.

Форма випуску. Розчин для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група. Засоби для загальної анестезії. Код АТС N01A X03.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Має виражений загальний анестезуючий та аналгезуючий ефекти. Дія препарату обумовлена пригніченням різних відділів ЦНС. Кетамін більшою мірою знижує соматичну больову чутливість ніж вісцеральну, що потрібно враховувати при порожнинних операціях.

Фармакокінетика. Препарат характеризується високою розчинністю в ліпідах та швидким тканевим розподілом. Зв’язування збілками плазми - 12%. Метаболізується в печінці. Виводиться нирками, переважноу вигляді метаболітів, кумулятивного ефекту не має.

Показання для застосування. Застосовується для комбінованого та моно наркозу при короткочасних хірургічних втручаннях (в т. ч векстренній хірургії, на етапах евакуації хворих з травматичним шоком та втратою крові) і болісних діагностичних маніпуляціях. Особливо показаний у хворих з низьким артеріальним тиском і при необхідності збереження самостійної вентиляції легенів.

Cпocіб застосування та дози. Вводять Кетамінвнутрішньо венно струминно одно моментно або фракційно і краплинно, а також внутрішньом'язово. Внутрішньо венно вводять в дозі 2-3 мг/кг незалежно від віку пацієнта, внутрішньом'язово дорослим 4-8 мг/кг, дітям 2-5 мг/кг маси тіла. Для підтримання наркозу введення Кетаміну повторюють у кількості половинної дозивід початкової. Підтримання наркозу безперервною внутрішньо венною інфузієюпрепарату досягається введенням зі швидкістю 2 мг/кг за годину. Вказаний спосіб здійснюють за допомогою інфузоматів або шляхом крапельного введення 0,1% розчину Кетаміну в ізотонічному розчині натрію хлориду або глюкози (30–60крапель/хвилину). Мінімальна ефективна доза Кетаміну при внутрішньо венному введенні дорівнює 0,5 мг/кг маси тіла (свідомість виключається через 1-2 хв, іефект триває приблизно 2 хв). У дозі 1 мг/кг діє протягом 6 хв, 2 мг/кг - 10 -15 хв. При внутрішньом'язовому введенні ефект настає повільніше, але він триваліший (при дозі 6-8 мг/кг ефект розвивається через 6-8 хв і триває 30-40хв). При введенні у вену аналгетична дія розвивається протягом 10 хв і триває 2-З год.

Побічна дія. З боку серцево-судинної системи досить часто спостерігається підвищення частоти пульсута рівня АТ. Можливі порушення ритму (пригнічення) та частоти дихання. В період виходу з наркозу можливі явища психомоторного збудження, галюцинації, підвищена салівація. У місці введення відмічається біль та гіперемія по ходу вен.

Протипоказання. Порушення мозкового кровообігу, артеріальна гіпертензія, стенокардія, серцево-судинна недостатність у стадії декомпенсації, пре еклампсія та еклампсія, епілепсія у дитячому віці. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Особливості застосування. Необхідно враховувати, щоКетамін підвищує артеріальний тиск на 20% - 30%, прискорює ритм серцевих скорочень, збільшує хвилинний об'єм серця. Стимуляція серцевої діяльності можебути зменшена діазепамом.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.Кетамін можна застосовувати разом з нейролептиками (дроперидол та ін.) тааналгетиками (промедол, фентаніл, дипідолор та ін.). При цьому дозу Кетамінузменшують. При операціях на гортані необхідно застосовувати міо релаксанти. РозчинКетаміну не можна змішувати з барбітуратами внаслідок випідання осаду.

Умови зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при температурі від 15 º С до 25º С. Источник

Термін придатності. 2 роки.

Смотрите также: Цены на Кетамин в аптеках




На сайті також шукають: Алором, Гірчичники інструкція, Акнестоп застосування, Левофлоксацин побічні дії, Валокордин протипоказання