Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПІМАФУЦИН®
Назва: ПІМАФУЦИН® | Шукати ПІМАФУЦИН® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Natamycin
Виробник: "Yamanouchi Europe B.V.", Нідерланди
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, по 100 мг № 20
Діючі речовини: 1 таблетка містить натамiцину - 100.0 мг
Допоміжні речовини: Крохмаль картопляний, полівінілпіролідон, магнію стеарат, лактоза, желатин, камедь аравійська, метилпарагідроксибензоат, кальцію карбонат, каолін, тальк, целюлози ацетатфталат, тріацетин, віск білий бджолиний, титану діоксид, сахароза
Фармакотерапевтична група: Протигрибкові антибіотики
Показання: Кандидоз слизових оболонок, шкіри, внутрішніх органів; профілактика кандидозу при тривалому застосуванні антибіотиків; профілактика та лікування кандидозу ротової порожнини у новонароджених.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0393/02/01
Термін дії посвідчення: з 29.12.2003 до 29.12.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПІМАФУЦИН®
АТ код: A07AA03
Наказ МОЗ: 618 від 29.12.2003


Інструкція для застосування ПІМАФУЦИН®

ІНСТРУКЦІЯ

  для медичного застосування препарату

ПІМАФУЦИН®

(PIMAFUCIN®)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: natamycin;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору, з двоопуклою поверхнею, вкриті оболонкою;

склад: 1 таблетка містить натаміцину 100 мг;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, полівінілпіролідон, магнію стеарат, лактоза, желатин, камедь аравійська, метилпарагідроксибензоат, кальцію карбонат, каолін, тальк, целюлози ацетатфталат, тріацетин, віск білий бджолиний, титану діоксид, сахароза.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Засоби, які застосовуються при кишкових інфекціях. Код АТС А 07А А 03.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка: Натаміцин є полієновимантибіотиком широкого спектра дії, активним щодо патогенних грибків, включно з дріжджовими грибками та особливо Candida albicans.

Препарат не має сенсибілізувальної здатності. Не виявлено жодного випадку алергії на натаміцин під час лікування препаратом абопід час його промислового виробництва, та не спостерігалось розвитку резистентності до нього.

Завдяки кишково розчинній оболонці діє тільки в кишечнику. У дітей за рахунок фізиологічного зниження кислотності шлункового соку допускається вживання розділеної таблетки.

Фармакокінетика. Натаміцин практично не всмоктується із шлунково-кишкового тракту.

Показання для застосування. Грибкові захворювання кишечнику, в т. ч.

гострий псевдомембранозний та гострий атрофічний кандидоз у пацієнтів з кахексією, імунною недостатністю, а також після терапії антибіотиками, кортикостероїдами, цитостатиками; кандидоз кишечнику.

Препарат показаний для застосування в комплексній терапії при системних грибкових захворюваннях.

Спосіб застосування та дози. Для лікування кандидозу кишечнику дорослимпризначають по 1 таблетці 4 рази на добу в середньому протягом 1 тижня.

Для дітей звичайно достатня доза 50 мг 2-4рази на добу.

Для лікування поширеного кандидозу шкіри призначають 1 таблетку 4 разина добу (для дорослих) протягом 1 тижня після повного загоювання ушкоджених ділянок як додатковий засіб при лікуванні кремом Пімафуцин®.

Для лікування кандидозу нігтів призначають 1таблетку 4 рази на добу протягом 2-3 місяців як додатковий засіб при лікуванні кремом Пімафуцин®.

Для лікування вагінального кандидозу у випадку стійких інфекцій застосування вагінальних супозиторіїв може бути доповнено пероральним прийомом 1 таблетки 4 рази на добу протягом 10-20 днів.

Тривалість лікування встановлюють індивідуально. Після зникнення симптомів захворювання рекомендуєтся продовжувати лікування ще декілька днів.

Побічна дія. З боку шлунково-кишкового тракту: можливі нудота тадіарея (що виникають в перші дні прийому таблеток та зникають самостійно в ході лікування).

Протипоказання. Гіпер чутливість до компонентів препарату.

Особливості застосування. Застосування в періоди вагітності та лактації. Препарат можна застосовувати в періоди вагітності та лактації.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не описана.

Умови та термін придатності. Зберігати при температурі від 15 до 25 °С в недоступному для дітей місці. Источник

Термін придатності - 4 роки. Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Смотрите также: Цены на Пимафуцин в аптеках




На сайті також шукають: Спазго, Віаль інструкція, Застосування препарату Домрид, Інструкція з використання Федин-20, Показання для застосування Череди трава, Стрезам побічні дії, Тіопентал протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Сентор