Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ВОБЕ-МУГОС Е
Назва: ВОБЕ-МУГОС Е | Шукати ВОБЕ-МУГОС Е в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Mucos Pharma GmbH & Co", Німеччина
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, № 20, № 40, № 100
Діючі речовини: 1 таблетка містить: папаїну - 100.0 мг, трипсину - 40.0 мг, хімотрипсину - 40.0 мг
Фармакотерапевтична група: Різні ферментні препарати
Показання: Підтримуюча терапія при опроміненні та хіміотерапії з метою зменшення побічних ефектів, поліпшення переносимості хіміопрепаратів; лікування вірусних інфекцій, а також їх рецидивних форм.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.01.03/05721
Термін дії посвідчення: з 10.01.2003 до 10.01.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ВОБЕ-МУГОС Е
АТ код: L01XY
Наказ МОЗ: 4 від 10.01.2003


Інструкція для застосування ВОБЕ-МУГОС Е

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ВОБЕ-МУГОС Е

(WOBE-MUGOS® Е)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: круглі, двоопуклі таблетки, сіро-білого кольору, з характерним запахом;

склад:1 таблетка містить папаїну 100 мг (270 од. F.I.P.), трипсину 40 мг (29 mкатал), хімотрипсину 40 мг (200 mкатал);

допоміжні речовини: лактоза, целюлоза мікрокристалічна, макрогол 6 000, коповідон, кремнію діоксид, магнію стеарат, кросповідон, повідон, тальк, сополімер метакрилової кислоти – метилметакрилата (1:1), триетилцитрат, ванілін.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Комбіновані антинеопластичні засоби. Код АТС L01XY.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. ВОБЕ-МУГОС Е являє собою цілеспрямовано підібрану комбінацію високоактивних ензимів рослинного і тваринного походження.

ВОБЕ-МУГОС Е активує протипухлинний імунітет (макрофаги, NK, цитотоксичні Т-лімфоцити) і нормалізує концентрацію цитокінів. Підвищує ефективність хіміо- та радіотерапії і знижує їх негативні прояви.

ВОБЕ-МУГОС Е сприяє зниженню темпів прогресу вання первинної пухлини ірозвитку метастазів, інгібуючи експресію адгезивних молекул ендотелію і клітин пухлини.

ВОБЕ-МУГОС Е поліпшує реологічні властивості крові і мікро циркуляцію, що сприяє виведенню токсичних продуктів радіо- та хіміотерапії і поліпшенню трофіки тканин.

ВОБЕ-МУГОС Е розщеплює імунні комплекси і сприяє їх елімінації зарахунок стимулювання фагоцитарної активності макрофагів.

Фармакокінетика. Після прийому препарату внутрішньо його складові від 4 до 20 % всмоктуються в кров з тонкого кишечнику, решта бере участь у травленні і виводиться з калом. У кров’яному руслі ензими зв’язуються зантипроте азами (a1-анти трипсин і a2-макроглобулін), зберігаючи свою активність. Максимальна концентрація у крові досягається через годину після прийому і утримується протягом 4 годин. Період напів виведення становить 8 годин.

Показання для застосування.

Підтримуюча терапія при опроміненні з метою зменшення побічних дій, що виникають при променевій терапії (імуносупресії, пострадіаційних мукозитів, фіброзів).

Підтримуюча терапія при хіміотерапії з метою зменшення побічних ефектів, поліпшенняпереносимості хіміопрепаратів (наприклад, зниження гепатотоксичності при лікуванні цисплатиною та зниження пневмотоксичності і тромбоцит опенії при лікуванні блеоміцином).

Лікування вірусних інфекцій (оперізувальний лишай, герпес), а також їх рецидивних форм.

Спосіб застосування та дози.

Протягом курсу променевої чи хіміотерапії, особливо при виникненні побічних дій або явищнепереносимості хіміопрепаратів або променевої терапії, дорослим рекомендується приймати по 3 таблетки, тричі на добу. За необхідності дозу можна збільшити до 5 таблеток, тричі на добу. При подальшому тривалому лікуванні в рамках профілактики утворення метастазів рекомендується приймати по 2 таблетки, тричіна добу. Тривалість курсу лікування визначається індивідуально.

При лікуванні вірусних інфекцій (оперізувальний лишай, герпес) рекомендується приймати по 5 таблеток, тричі на добу, до зникнення основних клінічних проявів. Лікування слід розпочинати якомога раніше, з появою перших ознак захворювання - до одужання. Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально.

Таблетки приймати не менше, ніж за 30 хвилин до їди, не розкушуючи, запиваючи великою кількістю води (200 мл).

Побічна дія.

ВОБЕ-МУГОС Е добре переноситься пацієнтами. В окремих випадках спостерігались незначні зміни консистенції і запаху випорожнення. При використанні високих доз препарату хворі інколи скаржаться на відчуття переповненості шлунка. В цих випадках рекомендується тимчасове зменшення дози препарату.

Протипоказання.

Захворювання, що супроводжуються порушенням згортання крові (гемофілія, тяжкі захворювання печінки), а також при проведенні гемодіалізу. В тих випадках, коли при вищезгаданих станах препарат ВОБЕ-МУГОС Е все-таки застосовується, необхідний ретельний лікарський нагляд.

У періоди вагітності і лактації ВОБЕ-МУГОС Е застосовується зажиттєвими показаннями і тільки під контролем лікаря.

Передозування.

Навіть при тривалому використанні високих доз препарату токсичних дійне виявлено. Можливий розлад випорожнення, діарея, що проходять через 1-3 дніпісля відміни препарату, без додаткового лікування.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

При одночасному прийомі препарату ВОБЕ-МУГОС Е та інших ліків випадки несумісності не відомі. У разі одночасного прийому з антибіотиками препаратВОБЕ-МУГОС Е підвищує їх ефективність. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати при кімнатній температурі, всухому, темному місці, недоступному для дітей. Термін зберігання - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Вобэ-мугос е в аптеках




На сайті також шукають: Фікс, Ультера інструкція, Риб'ячий жир застосування, Хофітол побічні дії, Джунглі протипоказання