Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ВЕССЕЛ ДУЕ Ф
Назва: ВЕССЕЛ ДУЕ Ф | Шукати ВЕССЕЛ ДУЕ Ф в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Sulodexide
Виробник: "Alfa Wassermann S.p.A.", Італія
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій по 2 мл (600 ЛСО) в ампулах № 10
Діючі речовини: 1 мл розчину містить сулодексиду - 300 ЛСО
Фармакотерапевтична група: Антикоагулянти
Показання: Атеросклероз периферічних артерій з ризиком тромбоутворення; ангіопатія при цукровому діабеті; вторинна профілактика при інфаркті міокарду
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.09.02/05263
Термін дії посвідчення: з 02.09.2002 до 02.09.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ВЕССЕЛ ДУЕ Ф
АТ код: B01AB11
Наказ МОЗ: 328 від 02.09.2002


Інструкція для застосування ВЕССЕЛ ДУЕ Ф

Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

Веcсел Дуе Ф

(Vessel Due F)

Загальна характеристика :

міжнародна та хімічна назви: сулодексид; сульфат–глюкороніл–глюкозоаміноглікана;

основні фізико-хімічні властивості:світло-жовтий, або жовтий прозорий розчин;

склад: 1ампула містить сулодексиду 600 ліпосемічних одиниць (ЛСО)/2 мл;

допоміжні речовини: натрію хлорид, вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Розчин для ін`єкцій.

Фармакотерапевтична група. Антитромботичні засоби. Група гепарину. АТСВОІАВ 11.

Фармакологічні властивості. Весcел Дуе Ф є натуральною сумішшюглюкоза міногліканів: швидкодіючої гепариноподібної фракції (80 %) і дерматан-сульфату (20 %). Препарат є натуральним продуктом, екстрагованим і виділеним із слизової оболонки тонкої кишки свині.

  Весcел Дуе Ф має антитромботичну, профібринолітичну, ангіопротекторну і антикоагулянт ну дію. Механізм антитромботичної дії препаратуВесcел Дуе Ф пов’язаний з пригніченням активованого Ха фактора та ІІа фактора, посиленням синтезу і секреції проста цикліну (простагландину І2), зниженням рівня фібриногену в плазмі крові. Профібринолітична дія препаратупов’язана з підвищенням рівня тканинного активатора плазміногену в крові і зниженням вмісту інгібітору. Ангіопротекторна дія Весcел Дуе Ф

  відбувається за рахунок відновлення структурної та функціональної цілісності клітин ендотелію судин, відновлення нормальної щільності від`ємного електричного заряду базальної мембрани судин. Крім того, препарат нормалізує реологічні властивості крові, знижуючи рівень три гліцеридів (оскільки стимулюєлі політичний фермент –ліпопротеїнліпазу, яка гідролізу є три гліцериди, щовходять до складу ліпопротеїдів низької щільності).

Ефективність застосування препарату при діабетичній нефропатії зумовлюється його здатністю зменшувати товщину базальної мембрани і продукціюекстра целюлярного матриксу за рахунок зниження проліферації клітин мезангіума.

Фармакокінетика. Більша частина введеного препарату абсорбується в судинному ендотелії. З часом спостерігається накопичення сулодексиду в тканинах мозку, нирок, серця, печінки, легенів, а також у плазмі крові. Перший пік концентрації препарату у крові спостерігається через 1,5 год після введення, другий – через 4 год. Після цього препарат знову виявляється в плазмі крові через 12 год, і його концентрація залишається незміненою до 48 год після введення. Ця стабільність рівню препарату в плазмі крові, можливо, зумовлена повільним вивільненням препарату з тканин органів, зокрема із судинного ендотелію. Приперентеральному введенні препарату вже через 30-60 хв

спостерігається дозозалежне гальмування факторів коагуляції крові. Максимальна активність препарату відмічається між 2-3-ю год після його введення. Час напів виведення після внутрішньом`язової ін’єкції становить 7 год, біодоступність препарату – 90 %. Препарат метаболізується переважно в печінці і виводиться із сечею.

Показання для застосування. Захворювання периферичних артерій і вен з підвищеним ризиком тромбоутворення: мікроангіопатії (нефропатії, ретинопатія, нейропатія) і макроангіопатії при цукровому діабеті (синдром діабетичної стопи, енцефалопатія, кардіопатія).

Спосіб застосування та дози. Дорослим рекомендується починати лікування з внутрішньом`язового введення вмісту 1 ампули препарату кожного дня протягом 15-20 діб. Після чого протягом 30-40 днів продовжувати лікування прийомом капсул. Повний курс лікування рекомендовано повторювати не менше ніж 2 рази нарік. За рекомендацією лікаря режим дозування може бути змінений.

Побічна дія. Препарат зазвичай добре переноситься, але іноді можливі біль, печія та гематома в місці ін’єкцій препарату. Також можливітранзиторні алергічні реакції на шкірі (висипання, набряк).

Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до препарату, геморагічний діатез, захворювання, що пов’язані з підвищеним ризиком кровотечі. Не слід застосовувати препарат у періоди вагітності та лактації.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не рекомендовано застосовувати препарат разом з іншими антикоагулянтами (прямої або непрямої дії).

Передозування. В окремих випадках наслідком передозування може бути кровотеча. У цьому разі необхідно ввести 1 % розчин протаміну сульфату (3 мл -30 мг вутрішньовенно).

  Особливості застосування. При лікуванні Вессел Дуе Ф необхідно періодично контролю вати гемокоагуляцій ні показники (коагулограма). Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати при кімнатній температурі, не вище 30 °С, в місцях, недоступних для дітей. Термін зберігання - 5 років. .

Смотрите также: Цены на Вессел в аптеках




На сайті також шукають: Клексан, Моноприл інструкція, Доксибене застосування, Куплатон побічні дії, Успокой протипоказання