Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДЕКАТИЛЕН
Назва: ДЕКАТИЛЕН | Шукати ДЕКАТИЛЕН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Mepha Ltd", Швейцарія
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки для розсмоктування № 20
Діючі речовини: 1 льодяник містить: деквалініуму хлориду - 0.25 мг, дибукаїну гідрохлориду - 0.03 мг
Допоміжні речовини: Сорбітол, тальк, магнію стеарат, колоїдний двоокис кремнію, ароматизатор перцевої м'яти, олія перцевої м'яти
Фармакотерапевтична група: Антисептичні препарати
Показання: Місцеве лікування гінгівіту, виразкового стоматиту, афтозного стоматиту, тонзиліту, ларингіту, фарингіту; змішані інфекції ротової порожнини та горла; знищення неприємного запаху при диханні.
Термін придатності: 4р.
Номер реєстраційного посвідчення: П.10.02/05423
Термін дії посвідчення: з 15.10.2002 до 15.10.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДЕКАТИЛЕН
АТ код: R02AA20
Наказ МОЗ: 686 від 18.10.2006


Інструкція для застосування ДЕКАТИЛЕН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ДЕКАТИЛЕН

DECATYLEN(R)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: білі, круглі таблетки з насічкою на одній плоскій поверхні і витисненим надписом“mepha” на іншій;

склад: кожна таблетка для розсмоктування містить: деквалінію хлориду – 0,25 мг, дибукаїну гідро хлориду – 0,03 мг;

допоміжні речовини: сорбітол, тальк, магнію стеарат, колоїдний двоокис кремнію, ароматизатор перцевої м’яти, олія перцевої м’яти.

Форма випуску. Таблетки для розсмоктування.

Фармакотерапевтична група. Препарати, що застосовуються при захворюваннях горла, антисептики. Код АТС: R02A.

Фармакологічні властивості. Як бактерицидний та фунгістатичний агент деквалінію хлорид впливає намікро організми, що спричиняють змішані інфекції ротової порожнини та глотки. Спектр дії цього місцевого хіміотерапевтичного агента широкий і включає більшість грам позитивних та грам негативних бактерій, а також гриби та спірохети. Додання дибукаїну гідро хлориду спричиняє помірну місцеву анестезію, яка полегшує больовий синдром, що супроводжує інфекції рота та горла.

Мікро організми, стійкі до дії деквалінію хлориду, невідомі.

Фармакокінетика. Основний активний інгредієнт абсорбується у дуже незначній кількості.

Показання для застосування.

Місцеве лікування гострих запальних захворювань ротової порожнині тагорла, таких як гінгівіт, виразковий стоматит, афтозний стоматит, тонзиліт, ларингіт та фарингіт.

За призначенням лікаря або фармацевта його можна також застосовувати у випадках змішаної інфекції ротової порожнини та горла як допоміжний препарат при катаральній ангіні, лакунарній ангіні та ангіні Плаута-Венсана, а також у випадку кандидозуротової порожнини та глотки.

Таблетки для розсмоктування Декатилен можна також застосовувати в після операційному періоді після тонзилектомії та видалення зубів.

Декатилен також рекомендується для знищення неприємного запаху при диханні.

Спосіб застосування та дози. Дорослим та дітям з 10років призначають по 1 таблетці кожні 2 години, після зменшення симптомів запалення – по 1 таблетці кожні 4 години.

Дітям віком старше 4 років призначають по 1 таблетці кожні 3 години, після зменшення симптомів запалення – по 1 таблетці кожні 4години.

Таблетки слід смоктати повільно, не розжовуючи.

Максимальна денна кількість таблеток становить 10 –12 у період гострої фази та 6 таблеток на день після того, як запальні симптоми зникнуть.

Тривалість лікування однакова для дітей та дорослих. Рекомендується приймати Декатилен, доки не минуть симптоми захворювання; якщо симптоми не зникли після 5 днів терапії, лікування має бути переглянуто, татреба проконсультуватись з лікарем.

Побічна дія. Іноді спостерігалася підвищена чутливість після локального застосування деквалінію.

Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якої зречовин, що входять до складу препарату. Таблетки не можна застосовувати за наявності алергії до четвертинних амонієвих сполук (наприклад, бензалконіюхлориду).

Передозування. Немає даних.

Особливості застосування.

Вагітність

Контрольованих досліджень на тваринах або вагітних жінках не проводилось. За цих обставин препарат при вагітності або лактації можна застосовувати, якщо потенціальна користь переважає можливий ризик для плоду.

Вплив на здатність керувати автомобілем такористуватись інструментами

ДослідженняДекатилену щодо оцінки його впливу на здатність керувати автомобілем такористуватись інструментами не проводились. Проте можливість того, що цясполука або склад може мати якийсь негативний вплив у цьому відношенні, дуже малоймовірна.

Оскільки таблетки Декатилену не містять цукру, вони придатні для застосування хворими на діабет.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Антибактеріальна активність деквалінію знижується при одночасному застосуванні аніонних детергентів, наприклад, зубної пасти. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Зберігати в сухому місці, при температурі не вище 25°С. Термін придатності – 4роки. Декатилен не можна використовувати після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.

Смотрите также: Цены на Декатилен в аптеках




На сайті також шукають: Бол-ран, Нейро-норм інструкція, Застосування препарату Узала, Інструкція з використання Тирозур, Показання для застосування Гепа-мерц, Кеторол побічні дії, Цефтриаксон протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Мономах