Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

САЛМОДИЛ
Назва: САЛМОДИЛ
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "FDC Limited", Індія
Лікарська форма: Сироп
Форма випуску: Сироп по 100 мл у флаконах № 1
Діючі речовини: 1 мл сиропу містить: сальбутамолу - 0.4 мг, бромгексину гідрохлориду - 0.8 мг
Фармакотерапевтична група: Бета-адреностимулятори
Показання: Попередження і купірування бронхоспазму при бронхіальній астмі; зворотна обструкція дихальних шляхів при хронічному бронхіті та емфіземі легенів.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.02.02/04324
Термін дії посвідчення: з 15.02.2002 до 15.02.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату САЛМОДИЛ
АТ код: R03CC52
Наказ МОЗ: 58 від 15.02.2002


    Інструкція для застосування САЛМОДИЛ

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    салмодил

    (SALMODIL)

    Загальна характеристика:

    основні фізико-хімічні властивості:прозорий сироп рожевого кольору з приємним запахом;

    склад: 5 мл сиропу містять сальбутамолу (увигляді сальбутамолу сульфату) 2 мг, бромгексину гідро хлориду 4 мг;

    допоміжні речовини: натрію цитрат, кислоти лимонної моногідрат, аспартам, натрію бензоат, пропіленгліколь, добавка вишні смакова, кармозин (Е 122), ментол, гідроксипропілм етилцелюлоза Е 4 М, вода очищена.

    Форма випуску. Сироп для перорального застосування.

    Фармакотерапевтична група. Проти астматичні засоби. Адренергічні засоби для системного застосування. Сальбутамол, комбінації. КодАТС R03C C52.

    Фармакологічні властивості.

    Фармакодинаміка. Салмодил є комбінацією, що містить компонент з відхаркувальною дією (бромгексин) та компонент з бронхолітичним (сальбутамол) ефектом.

    Сальбутамол є синтетичним симпатомім етичним аміном. Сальбутамол стимулює бета-адреноергічні рецептори та має незначний або не має жодного впливу на альфа-адренергічні рецептори. Має спорідненість збета-адренергічними рецепторами, стимулює циклічні аденозин-3’, 5’-моно фосфати (АМФ) шляхом активізації ферменту аденілциклази. Циклічний АМФ є зв’язуючоюланкою багатьох клітинних реакцій. Сальбутамол має більший стимулювальний впливна бета-рецептори бронхіальних, маткових та судинних гладких м’язів (бета-2рецептори), аніж на бета-рецептори серця (бета1-рецептори).

    Бромгексин є муколітичним агентом, що використовується при лікуванні порушень дихання, пов’язаних із в’язкістюслизу чи його надмірною кількістю.

    Фармакокінетика. Фармакокінетика препарату не вивчена.

    Показання для застосування. Запобігання і купіруваннябронхоспазму при бронхіальній астмі. Оборотна обструкція дихальних шляхів при хронічному бронхіті.

    Спосіб застосування та дози. Дітям віком від 7 років призначають по 2,5 - 5 мл 3 - 4 рази на день.

    Дорослим призначають по 5 - 10 мл 3- 4 рази на день. Відмірювання проводиться за допомогою мірного ковпачка з градуюванням. 1 градуювання відповідає 2,5 мл сиропу.

    Побічна дія. Посилене серцебиття та пульс, більу ділянці серця, знервованість, тремор у деяких пацієнтів. В окремих випадках можуть спостерігатися такі порушення з боку шлунково-кишкового тракту якнудота, блювання.

    Побічна дія швидко минає після відміни препарату.

    Протипоказання. Підвищена чутливість до одного з компонентів препарату; гіпертиреоз, тяжкі серцево-судинні захворювання, виразка шлунка. Вагітність і лактація. Дитячий вік до 7 років.

    Передозування.

    Симптоми: нудота, блювання.

    Лікування: промивання шлунка. Терапія симптоматична.

    Особливості застосування. З обережністю призначають пацієнтам, хворим на цукровий діабет, при глаукомі, хворим з пептичною виразкою.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Салмодилу з похідними ксантину, глюкокортикоїдами, діуретикамиможе посилитися гіпокаліємія.

    Не призначати пацієнтам перед застосовуванням наркозу. Источник

    Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від сітла місці при температурі не вище 25°С. Термін придатності – 2 роки.





    На сайті також шукають: Хомвіотензин, Фуцис дт інструкція, Трамал застосування, Нокспрей побічні дії, Мометазон протипоказання