Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

НОКСПРЕЙ
Назва: НОКСПРЕЙ | Шукати НОКСПРЕЙ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Oxymetazoline
Виробник: СП "Сперко Україна", м.Вінниця, Україна
Лікарська форма: Спрей назальний
Форма випуску: Спрей назальний 0,05% по 15 мл або по 20 мл у флаконах полімерних
Діючі речовини: 1 мл розчину містить оксиметазоліну гідрохлориду - 0.5 мг
Допоміжні речовини: Ментол рацемічний, камфора рацемічна, евкаліптол, натрію фосфат однозаміщений та/або натрію фосфат двозаміщений, натрію едетат (трилон Б), бензалконію хлорид, пропіленгліколь, 0,1 М розчин натрію гідроксиду або 0,1 М розчин кислоти хлористоводневої, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють альфа- та альфа+бета-адренорецептори
Показання: Гострий риніт, гайморит, фронтит, синусит, етмоїдит, алергійний риніт, гострий середній отит; для полегшення проведення риноскопії та ін. маніпуляцій у ділянці носоглотки.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1703/01/01
Термін дії посвідчення: з 06.08.2004 до 06.08.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату НОКСПРЕЙ
АТ код: R01AB07
Наказ МОЗ: 402 від 06.08.2004


Інструкція для застосування НОКСПРЕЙ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

НОКСПРЕЙ

(Noxprey)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: оксиметазолін; 3-[(4,5-дигідро-1-Н-імідазол-2-іл) метил]-6-(1,1-диметил)-2,4-диметил-моногідро хлорид;

основні фізико-хімічні властивості: безбарвна або злегка жовтувата прозора рідина зі специфічним запахом;

склад: 1 мл розчину містить оксиметазоліну гідро хлориду 0,5 мг;

допоміжні речовини: ментол рацемічний, камфора рацемічна, евкаліптол, натрію фосфат одно заміщений та/або натрію фосфат двозаміщений, натрію едетат (трилон Б), бензалконію хлорид, пропіленгліколь, 0,1 М розчин натрію гідроксиду або 0,1 М розчин кислоти хлористоводневої, вода очищена.

Форма випуску. Спрей назальний.

Фармакотерапевтична група. Проти набрякові та інші препарати для місцевого застосування при захворюваннях порожнини носа. Код АТС R01А А 05.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Нокспрей відноситься до судинозвужувальних засобів для місцевого застосування у оториноларингології. При введенні в порожнину носа вінзвужує артеріоли слизової оболонки порожнини носа, внаслідок чого зменшує набряк, гіперемію, ексудацію, відновлює носове дихання, зменшує виділення зноса. Нокспрей зменшує також набряклість слизової оболонки навколо отворуєвстахієвої труби, покращуючи дренаж при євстахіїті та середньому отиті. Ефірнімасла, що входять до складу препарату, сприяють усуненню відчуття подразнення слизової оболонки носа, захищають її від надмірного висихання. Локальне звуження судин слизової оболонки носа і придаткових пазух виникає через 5 - 10хвилин після впорскування Нокспрею в порожнину носа і триває протягом 10 - 12годин.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

Показання для застосування. Гострий риніт, синусити, євстахіїт, середній отит, алергічний риніт, для полегшення проведення риноскопії й інших маніпуляцій уділянці носоглотки.

Спосіб застосування та дози. Дітям від 6 до 12 років по 1 впорскуванню вкожну ніздрю 2 рази на добу, дітям старше 12 років та дорослим по 1 - 2 впорскування в кожну ніздрю 2 рази на добу. Тривалість курсу лікування до 7 діб.

Побічна дія. Препарат добре сприймається хворими. Лише іноді можуть спостерігатися свербіж, сухість або подразнення слизової оболонки носа.

Протипоказання. Атрофічний риніт, закрито кутова глаукома, гіпер чутливість до оксиметазоліну та інших компонентів Нокспрею, вік до 6років.

Передозування. Можливі нудота, блювання, відчуття серцебиття, головний біль, гіпертензія. При передозуванні препарату проводиться симптоматична терапія.

Особливості застосування. Насадку флакона вводять у кожну ніздрю і різко натискають один раз на флакон. Під час упорскування повітря втягується носом. Не слід відхиляти назад голову і перевертати флакон при упорскуванні Нокспрею вносову порожнину, а також застосовувати препарат довше 7 діб. При вагітності ілактації слід застосовувати препарат тільки, якщо передбачувана користь дляматері перевищує потенційний ризик для плода. З обережністю слід застосовувати препарат у хворих на гіпертонічну хворобу, ішемічну хворобу серця та порушення серцевого ритму. З метою профілактики поширення інфекції не слід передавати флакон іншим особам.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Нокспрей не слід застосовувати одночасно зіншими місцевими судинозвужувальними засобами, а також антидепресантами –інгібіторами моноаміно оксидази та трициклічними антидепресантами. Попереднє застосування тимололу в формі очних крапель може знизити судинозвужувальний ефект Нокспрею. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі від +20Cдо +300С у недоступному для дітей місці. Термін придатності - 3роки.

Смотрите также: Цены на Нокспрей в аптеках




На сайті також шукають: Адвантан, Джунглі інструкція, Застосування препарату Йодомарин 100, Інструкція з використання Риностоп, Показання для застосування Антифлу, Галоперидол побічні дії, Декаметоксин протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Неогемодез