Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ТІОЦЕТАМ®
Назва: ТІОЦЕТАМ® | Шукати ТІОЦЕТАМ® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: АТ "Галичфарм", м.Львів, Україна
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій по 5 мл або по 10 мл в ампулах № 10; по 5 мл в ампулах № 5х2 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 мл розчину містить: пірацетаму - 0.1 г, тіотриазоліну - 0.025 г
Допоміжні речовини: Вода для ін'єкцій
Фармакотерапевтична група: Ноотропні препарати
Показання: Перехідні і хронічні порушення кровообігу мозку, зумовлені атеросклерозом судин головного мозку та минулими порушеннями мозкового кровообігу; підгострий та реабілітаційний періоди ішемічних та геморагічних інсультів.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0693/02/01
Термін дії посвідчення: з 24.06.2005 до 24.06.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ТІОЦЕТАМ®
АТ код: N06BX53
Наказ МОЗ: 78 від 19.02.2007


Інструкція для застосування ТІОЦЕТАМ®

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

Тіоцетам®

(Tiocetam)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна рідина;

склад: 1 мл розчину містить  пірацетаму 0,1 г, тіотриазоліну 0,025 г;

допоміжні речовини: вода для ін'єкцій.

Форма випуску. Розчин для ін'єкцій.

Фармакотерапевтична група. Психостимулюючі та ноотропнізасоби. Код АТС N06B X53**.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Тіоцетам належить до групи цереброактивних засобів, має ноотропні, проти ішемічні, антиоксидантні і мембраностабілізуючівластивості.

Фармакологічний ефект препарат узумовлений взаємопотенціюючою дією тіотриазоліну та пірацетаму.

Тіоцетам прискорює утилізацію глюкози в реакціях аеробного та анаеробного окислення, нормалізує біоенергетичні процеси, стабілізує метаболізму тканинах мозку та підвищує стійкість організму до гіпоксії.

Препарат гальмує шляхи утворення активних форм кисню, реактивує  ферментативну антиоксидантну систему, особливо су пероксиддисмутазу, гальмуєвільно радикальні процеси в тканинах мозку при ішемії, покращує реологічні властивості крові за рахунок активації фібринолітичної системи, стабілізує тазменшує відповідно зони некрозу та ішемії.

Тіоцетам підвищує інтенсивність роботи метаболічного ГАМК-шунта і концентрацію ГАМК в ішемізованих тканинах.

Тіоцетам поліпшує інтегративну і когнітивну діяльність мозку, сприяє процесу навчання, усуває амнезію, підвищує показники короткочасної та довгочасної пам’яті. Тіоцетам усуває наслідки стресу (почуття тривоги, фобії, депресії, порушення сну), зменшує відставання у фізичному і розумовому розвитку недоношених дітей.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

Показання для застосування. Лікування ішемічного інсульту тайого наслідків, таких як порушення мови, психічні та соматичні розлади, зниження активності, порушення емоційної сфери; лікування (у відновлювальному періоді) судинної, токсичної та травматичної енцефалопатії; усунення абстинентногосиндрому при алкогольній інтоксикації.

Спосіб застосування та дози. При ішемічному інсульті тадля лікування його наслідків призначають по 20 - 30 мл препарату, попередньо розведеного в 100 - 150 мл фізіологічного розчину, і вводять внутрішньо веннокрапельно 1 раз на добу. Курс лікування становить 2 тижні.

Для лікування енцефалопатії та усуненняабстинентного синдрому при алкогольній інтоксикації призначають внутрішньом’язово 5 мл препарату 1 раз на добу протягом 10 - 15 діб.

Побічна дія. Тіоцетам добре переноситься. У деяких хворих можливі явища, характерні для пірацетаму: збудження, порушення сну, диспептичні явища, гіперкінезія, збільшення маси тіла, сонливість, депресія, астенія.

Протипоказання. Гостра ниркова недостатність, діабет, алергічні реакції на препарат, періоди вагітності та лактації, гострі порушення мозговогокровообігу (геморагічний інсульт).

Передозування. При застосуванні терапевтичних доз передозування неможливе. Однак при відхиленні від рекомендованих лікарем доз можливо виникнення чи посилення побічних ефектів препарату (збудження, порушення сну, диспептичні явища). У цих випадках припиняють застосування препарату та призначають симптоматичне лікування.

Особливості застосування. З обережністю препарат призначають хворим з хронічною нирковою недостатністю. Тіоцетам впливає на агрегацію тромбоцитів, тому його необхідно застосовувати з обережністю у хворих з порушенням гемостазу, під час хірургічних втручань та у хворих на цукровий діабет.

Досвіду застосування у дітей немає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат підсилює ефект антидепресантів та антиангінальних препаратів, потенціює дію непрямих антикоагулянтів. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі від +15°С до + 25°С. Термін придатності  - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Тиоцетам в аптеках




На сайті також шукають: Німесил, Аспірин інструкція, Застосування препарату Альтабор, Інструкція з використання Магне-в6, Показання для застосування Циннаризин, Дифлюкан побічні дії, Простамол уно протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Касодекс