Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ВЕНЗА®
Назва: ВЕНЗА® | Шукати ВЕНЗА® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Richard Bittner AG", Австрія
Лікарська форма: Краплі
Форма випуску: Краплі для перорального застосування по 20 мл або 50 мл, або 100 мл у флаконах з крапельним дозатором
Діючі речовини: 1 мл розчину містить: каштана кінcького (Aesculus) D1 - 0.15 мл, розторопші плямистої (Carduus) D6 - 0.1 мл, гамамелісу віргінського (Hamamelіs) D6 - 0.1 мл, отрути змії сурукуку (Lachesіs) D12 - 0.1 мл, прострілу лугового (Pulsatіlla) D12 - 0.1 мл
Допоміжні речовини: Етиловий спирт 43%, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Гомеопатичні засоби
Показання: Комплексне лікування захворювань вен (варикозне розширення вен, флебіт, геморой), лімфовенозної недостатності.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1456/01/01
Термін дії посвідчення: з 07.07.2004 до 07.07.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ВЕНЗА®
АТ код: C05B
Наказ МОЗ: 486 від 12.10.2004


Інструкція для застосування ВЕНЗА®

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

Венза (R)

(Vensa)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозорий жовтуватого кольору розчин без специфічного запаху; 1 мл розчину містить 25 крапель;

склад: 1 мл містить Aesculushippocastanum (каштан кінський) D1 0,15 мл, Carduus marianus (расторопшаплямиста) D6 0,1 мл, Hamamelіs verginiana (гама меліс виргинський) D6 0,1 мл,Lachesіs mutus (отрута змії) D12 0,1 мл, Pulsatіlla pratensis (простріл луговий) D12 0,1 мл;

допоміжні речовини: спирт етиловий 43% (у ваговому відношенні), вода очищена.

Форма випуску. Краплі для перорального застосування.

Фармакотерапевтична група. Комплексний гомеопатичний препарат.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Венотонізуючий, капіляростабілізуючий, ангіопротекторний засіб. Венза® підвищує тонус венозних судин, покращує венозний відтік, зменшує венозний і капілярний стаз. Поліпшує венозно-лімфатичну циркуляцію та лімфовідток, зменшує лімфостаз. Підвищує еластичність судинної стінки та резистентність капілярів. Нормалізує судинно-тканинну проникність. Чинить анти ексудативну та протизапальну дію. Сприяє нормалізації периферичного кровообігу, мікро циркуляції та трофіки тканин.

Венза® усуває або зменшуєвираженність симптомів хронічної венозної та комбінованої лімфовенозної недостатності (у тому числі відчуття важкості та напруження, судом нижніх кінцівок, больового синдрому, периферичних набряків). У хворих, що страждають на флебіт, тромбофлебіт Венза® зменшує запалення та набряк, сприяє відновленню функції руху та загоєнню трофічних виразок. У комплексній терапії гострого та хронічного геморою чинить позитивний вплив на основні симптоми захворювання: набряк, виділення з заднього проходу, тенезми, кровотеча з гемороїдальних вузлів, відчуття стороннього тіла та ін.

Поліпшує психометричні параметри якості життя пацієнтів, що страждають на захворювання вен.

Фармакокінетика. Проведення кінетичних спостережень за допомогою біодосліджень та маркерів неможливе через багатокомпонентний склад та мінімальну концентрацію діючих речовин. З цих жепричин неможливо виявити метаболіти препарату.

Показання. У комплексному лікуванні захворювань вен (варикозне розширення вен, флебіт, геморой), лімфовенозній недостатності.

Спосіб застосування та дози.

Дорослі і підлітки: 10 крапель препарату в чистому видічи розведеного в 1 столовій ложці води.

Діти 5 - 12 років: 5 - 7 крапель препарату розведеного в 1 столовій ложці води.

Приймати препарат Венза® 3 рази на добу. Для забезпечення найбільшої ефективності рекомендований прийом за 30 хвилин до абочерез годину після вживання їжі.

На початку захворювання, а також у випадках, що вимагають швидкого полегшення симптомів, можливий прийом препарату кожні півгодини-годину дорослим і підліткам по 8 - 10 крапель у чистому вигляді чи розведеного в невеликій кількості води, дітям 5 - 12 років по 3 - 5 крапель розведеного в невеликій кількості води, до поліпшення стану, але не більше 8разів, після чого приймати 3 рази на добу.

Тривалість курсу лікування 1 - 2 місяці. При необхідності курс лікування можна повторити.

Для посилення ефективності рекомендується потримати препарат деякий час у роті перед проковтуванням.

Побічна дія. Не виявлена.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Випадки передозування незареєстровані.

Особливості застосування. Доцільність призначення препарату при вагітності та лактації визначає лікар індивідуально. Інформація щодо можливого ризику при застосуванні у дітей до 5 років відсутня.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Клінічно значима взаємодія препарату Венза® з іншими лікарськими засобами невстановлена. Препарат можна комбінувати з будь-якими лікарськими засобами та методами лікування.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25°С, у захищеному від світла та сильного електромагнітного випромінювання місці, недоступному для дітей.

Оскільки Венза® містить рослинні природні компоненти, при збереженні може спостерігатися незначне помутніння й ослаблення запаху і смаку, що не приводить до зниження ефективності препарату. Источник

Термін придатності – 5 років.

Смотрите также: Цены на Венза в аптеках




На сайті також шукають: Едем, Артрофон інструкція, Застосування препарату Лаферобіон, Інструкція з використання Раунатин, Показання для застосування Ретиналамин, Сторвас побічні дії, Трикард протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Сомаксон