Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

БЕНЗОНАЛ
Назва: БЕНЗОНАЛ | Шукати БЕНЗОНАЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Benzobarbital
Виробник: ВАТ "Татхімфармпрепарати", м. Казань, Російська Федерація
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0,1 г № 50 (10х5)
Діючі речовини: 1 таблетка містить бензобарбіталу - 0.1 г
Допоміжні речовини: Кислота стеаринова, крохмаль картопляний, метилцелюлоза
Фармакотерапевтична група: Протисудомні засоби
Показання: Різні форми епілепсії, у тому числі з фокальними та джексоновськими нападами. Безсудомні та поліморфні напади (у поєднанні з гексамідином, карбамазепіном, дифеніном та іншими протиепілептичними препаратами).
Термін придатності: 4р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2956/01/01
Термін дії посвідчення: з 07.04.2005 по 07.04.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату БЕНЗОНАЛ
АТ код: N03AA05
Наказ МОЗ: 156 від 07.04.2005


Інструкція для застосування БЕНЗОНАЛ

ІНСТРУКЦІЯ

для   медичного застосування препарату

БЕНЗОНАЛ

(BENZONALUM)


Загальна характеристика:

хімічна назва: 1-бензоїл-5-етил-5-феніл барбітурова кислота;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору без запаху;

склад: 1 таблетка містить бензобарбіталу 0,1 г;

допоміжні речовини: кислота стеаринова, крохмаль картопляний, м етилцелюлоза.


Форма випуску. Таблетки.


Фармакотерапевтична група. Проти епілептичні засоби. Барбітурати та їх похідні.

Код АТС N03A A05**.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Бензобарбітал має проти судомну активність. За хімічним складом і фармакологічними властивостями подібний до фенобарбіталу, але на відміну від останнього виявляє меншу гіпноседативну дію на центральну нервову систему і не спричиняє вираженої сонливості.

Бензобарбітал підвищує активність монооксигеназної ферментної системи печінки, посилює процеси ацетилювання та глюкуронізації, прискорює біотрансформацію екзо- та ендогенних сполук, включаючи білірубін. За цією активністю бензобарбітал не поступається фенобарбіталу.

Фармакокінетика. Препарат швидко та майже повністю всмоктується після перорального застосування. Добре проникає через гематоенцефалічний бар’єр. 30 - 60% від застосованої дози зв’язуються з білками плазми крові. Метаболізується у печінці шляхом окислення.

Частково виводиться у незміненому вигляді із сечею.


Показання для застосування. Різні форми епілепсії, у тому числі з фокальними та джексоновськими нападами. Без судомні та поліморфні напади (у поєднанні з гексамідином, карбамазепіном, дифеніном та іншими проти епілептичними препаратами).


Спосіб застосування та дози. Дозу встановлюють індивідуально. Бензонал застосовують внутрішньо після їди. Доза препарату залежить від віку пацієнта, характеру і частоти нападів. Для дорослих разова доза становить 0,1 - 0,2 г, максимальна добова доза - 0,8 г. Частіше за все препарат застосовують по 0,1 г 3 рази на добу. Лікування починають з одноразового застосування разової дози. Через 2 - 3 доби дозу підвищують до досягнення клінічного ефекту (зниження частоти або повна відсутність нападів). Лікування продовжують тривалий термін, не менше 1 - 3 років (навіть за відсутності нападів), застосовуючи по одній разовій дозі на добу. У випадку поновлення нападів слід повернутися до попередньої добової дози.

Максимальні дози для дорослих: разова – 0,3 г, добова – 0,8 г.

Для дітей віком 3 - 6 років разова доза становить 0,05 г, добова – 0,15 г; віком 7 - 10 років – разова доза 0,05 – 0,1 г, добова доза – 0,15 – 0,3 г; віком 11 - 14 років – разова доза 0,1 г, добова доза 0,3 – 0,4 г. Максимальні дози для дітей старшого віку: разова – 0,15 г, добова – 0,45 г.

Якщо хворий раніше застосовував інші проти судомні засоби, перехід до застосування бензоналу повинен бути поступовим: бензоналом спочатку замінюють одну дозу, а потім (через 3 - 5 діб) другу і третю дози препарату.


Побічна дія. У поодиноких випадках можливі сонливість, в’ялість, утруднення мови, атаксія, ністагм, діарея, запор, у деяких випадках – висипання на шкірі, зниження апетиту, головний біль, загальмованість.


Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату, вагітність, період годування груддю, тяжкі захворювання печінки та/або нирок з порушенням їх функції, хронічна серцева недостатність у фазі декомпенсації, хронічний алкоголізм, наркоманія, тяжка міастенія. Діти до 3 років.


Передозування.

Симптоми: у легких і середньої тяжкості випадках спостерігається сплутаність свідомості, сонливість. У тяжких випадках – кома, тахікардія, аритмії, зниження артеріального тиску, зниження рефлексів.

Лікування: промивання шлунка із застосуванням абсорбентів. При тяжкому отруєнні хворого слід госпіталізувати, показаний форсований діурез, а також гемодіаліз. Терапія – симптоматична.


Особливості застосування.

Вагітність і лактація. Під час вагітності приймати Бензонал заборонено. За необхідності застосовувати Бензонал під час годування груддю слід вирішити питання про припинення годування.

Вплив на здатність керувати авто транспортом та механізмами. Пацієнтам, які застосовують препарат, слід утримуватись від видів діяльності, які потребують підвищеної уваги та швидких психомоторних реакцій.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами.   Препарат здатний посилювати активність монооксигеназної ферментної системи печінки, що слід мати на увазі при одночасному застосуванні з іншими препаратами. Можливе зменшення ефективності останніх. При застосуванні бензоналу з препаратами, які пригнічують функцію ЦНС, а також з алкоголем відбувається взаємне посилення ефектів.


Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі не вище 25°С. Термін придатності – 4 роки.


Умови відпуску. За рецептом.


Упаковка. По 50 таблеток в упаковці.


Виробник. ВАТ “Татхімфармпрепарати”. Источник

Адреса. Росія, 420091, м. Казань, вул. Белом орська, 260.


Смотрите также: Цены на Бензонал в аптеках




На сайті також шукають: Ломфлокс, Алтейка інструкція, Йодоксид застосування, Вібуркол побічні дії, Де-нол протипоказання