Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

НІСТАТИН
Назва: НІСТАТИН | Шукати НІСТАТИН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Nystatin
Виробник: АТ "Галичфарм", м.Львів, Україна
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, по 500000 ОД № 10х2 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить нiстатину - 500000 ОД
Допоміжні речовини: Цукор молочний, желатин, кислота стеаринова, крохмаль картопляний, тальк, гідроксипропілметилцелюлоза, титану діоксид, твін-80, ванілін, барвник
Фармакотерапевтична група: Протигрибкові антибіотики
Показання: Кандидоз слизових оболонок, шкіри, внутрішніх органів; профілактика кандидозу при тривалому застосуванні антибіотиків; для профілактики та лікування кандидозу ротової порожнини у новонароджених.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2456/01/01
Термін дії посвідчення: з 24.12.2004 до 24.12.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату НІСТАТИН
АТ код: A07AA02
Наказ МОЗ: 643 від 24.12.2004


Інструкція для застосування НІСТАТИН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

 НІСТАТИН

 (Nуstatin)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: nystatin;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки, вкриті оболонкою, світло-жовтого із зеленуватим відтінком кольору з запахом ваніліну, з двоопуклою поверхнею, на поперечному розрізі видно два шари;

склад: 1 таблетка містить ністатину 0,11110 г, що відповідає 500 000 ОД;

допоміжні речовини: цукор молочний, желатин, кислота стеаринова, крохмаль картопляний, тальк, гідроксипропілм етилцелюлоза, титану діоксид, твін-80, ванілін, барвник.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Протигрибкові антибіотики. Код АТС А 07А А 02.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Препарат належить до антибіотиків полієнової групи і продукується актиноміцетом Streptomycesnoursei. Вибірково діє на патогенні дріжджеподібні гриби родини Саndida і нааспергіли.

Фармакокінетика. Ністатин погано всмоктується. Основна маса препарату, прийнятого внутрішньо, виділяється зкалом.

Показання для застосування. Для профілактики та лікування захворювань, викликаних грибами Саndida; кандидози слизових оболонок, шкіри та внутрішніх органів. Профілактично призначають для попередження розвитку кандидозу при тривалому лікуванні препаратами пеніциліну та антибіотиками інших груп, особливо при пероральному застосуванні антибіотиків тетрациклінового ряду, левоміцетину, неоміцину та ін., а також ослабленим і виснаженим хворим.

Спосіб застосування та дози. Препарат призначають внутрішньо (ковтають, не розжовуючи). Дорослі та діти старше 12 років приймають по 500 000 ОД (1 таблетка) 3 - 4 рази на день.

Добова доза становить 1 500 000 - 3 000 000 ОД (3- 6 таблеток). При тяжкому генералізованому кандидозі добова доза може бути збільшена до 4 000 000 - 6 000 000 ОД (8 - 12 таблеток. )

Середня тривалість лікування – 10 - 14 днів.

Побічна дія. Нудота, блювання, діарея, біль у животі, підвищення температури тіла, алергічні реакції (свербіж, шкірні висипання, пропасниця, озноб).

Протипоказання. Підвищена чутливість до ністатину, печінкова недостатність, панкреатит, виразкова хвороба шлунка і 12-палої кишки, вагітність. Діти до 12 років.

Передозування. Про випадки передозування не повідомлялося.

Особливості застосування. Не встановлено чи виділяється ністатин з грудним молоком, тому при необхідності призначення в період лактації слід вирішити питання про припинення грудного годування.

Вплив на здатність керувати авто транспортом і механізмами.

Препарат не впливає на швидкість психомоторних реакцій, тому його можна призначати пацієнтам, діяльність яких потребує підвищеної уваги.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Ністатину зклотримазолом активність останнього знижується. Источник

Умови і термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі від 15 до 25 °С. Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Нистатин в аптеках




На сайті також шукають: Венза, Ломексин інструкція, Предуктал застосування, Лорано побічні дії, Грамокс-д протипоказання