Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛОМФЛОКС
Назва: ЛОМФЛОКС | Шукати ЛОМФЛОКС в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Lomefloxacin
Виробник: "Ipca Laboratories Limited", Індія
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 400 мг № 20 (5х4)
Діючі речовини: 1 таблетка містить ломефлоксацину - 400.0 мг
Фармакотерапевтична група: Фторхінолони
Показання: Інфекції сечовидільних та дихальних шляхів, шлунково-кишкового тракту; інфекції м'яких тканин, остеомієліт, гонорея, хламідіоз та інші інфекції, спричинені чутливими до фторхінолонів мікроорганізмами; блефарити, кон'юнктивіти тощо.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0243/01/01
Термін дії посвідчення: з 11.12.2003 до 11.12.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛОМФЛОКС
АТ код: J01MA07
Наказ МОЗ: 574 від 11.12.2003


Інструкція для застосування ЛОМФЛОКС

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЛОМФЛОКС

(LOMFLOX)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: lomefloxacin,1-етил-6,8-дифтор-1,4-дигідро-7-(3-метил-1-піперазинал)-4-оксо-хінолін карбонова кислота;

основні фізико-хімічні властивості: білі або майжебілі, капсуловидні таблетки, вкриті плівковою оболонкою, з рискою на одному боці і монограмою LOMFLOX 400 на іншому боці;

склад: 1таблетка містить ломефлокса цину гідро хлориду еквівалентно ломефлокса цину 400мг;

допоміжні речовини: лактоза, крохмаль, повідон, натрію крохмальгліколят, кросповідон, тальк очищений, натрію лаурилсульфат, магніюстеарат, пропіленгліколь, кремнію діоксид колоїдний, гідроксипропілм етилцелюлоза, титану діоксид.

Форма випуску. Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Антибактеріальні засоби групи хінолінів.

Код АТС J01M A07.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Ломфлокс (ломефлоксацин) – дифторова ний хінолін, синтетичний антибактеріальний засіб з широким спектром бактерицидної дії. Активний відносно багатьох грам негативних таграм позитивних мікро організмів, у тому числі Escherichia coli, Enterobacterspp., Citrobacter spp., Klebsiella spp., Staphylococcus spp., Neisseriagonorrhoeae, Streptococcus pneumoniae. Механізм дії обумовлений пригніченням активності ДНК-гірази бактерій, яка необхідна для транскрипції і реплікації ДНК. Стійкий до дії бактеріальних β-лактамаз. До ломефлокса цинустійкі Streptococcus spp., Pseudomonas cepacia, Ureaplasma urealyticumMycoplasma hominis і анаеробні бактерії. Ломефлоксацин має протитуберкульозну активність, діє на зовнішні і внутрішні Mycobacteriumtuberculosis.

Фармакокінетика. Після внутрішнього прийому ломефлоксацин швидкоі майже повністю (95 - 98 %) всмоктується з травного тракту. Приблизно 65 % прийнятої дози виводиться з сечею у незмінному вигляді. Період напів виведення становить 7 - 9 год. У хворих на виражені порушення функцій нирок періоднапів виведення значно подовжується.

Показання для застосування. Інфекційно-запальні захворювання, спричинені чутливими до Ломфлоксу мікро організмами, у тому числі інфекції дихальних ісечових шляхів, простатит, профілактика інфекцій сечовивідної системи до операції і в ранній після операційний період, інфекції шкіри і м’яких тканин, остеомієліт, туберкульоз легень, інфекції травного тракту, холера, гонорея, хламідіоз.

Спосіб застосування та дози. Дозу ломефлокса цину необхідно регулювати залежно від ступеня ниркової недостатності у хворих з кліренсом креатині нуменше 40 мл/хв. Препарат призначають внутрішньо, незалежно від прийому їди. Рекомендована початкова доза 400 мг, 1 раз на добу, а потім 200 мг, 1 раз надобу, протягом всього курсу лікування. Іноді дозу підвищують до 800 мг на добу. Тривалість і частота прийому препарату визначається індивідуально. Немає необхідності регулювати дозу для хворих на цироз печінки при нормальному функціонуванні нирок.

Побічна дія. Запаморочення, головний біль, діарея, біль вепігастральній ділянці, фото сенсибілізація.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату, вагітність, період лактації, дитячий вік до 15 років.

Передозування. Втрата свідомості, нудота, блювання. Лікування: промивання шлунка, симптоматична терапія.

Особливості застосування. Хворим на виражені порушення функцій нирок треба корегувати режим дозування залежно від кліренса креатині ну. З обережністю слід приймати препарат хворим на церебральний атеросклероз, епілепсію та інші захворювання центральної нервової системи. У період лікування слід уникати тривалої дії сонячного світла і використання штучного ультрафіолетового освітлення. Під час лікування Лом флоксом потрібно відмовитись від керування автомобільним транспортом, якщо препарат спричиняє побічні дії з боку центральної нервової системи.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Ломфлоксу з антацидними засобами утворюються хелатні комплекси, що знижує біодоступністьЛомфлокса цину. Антацидні засоби не можна приймати протягом 4 год. до і 2 год. після прийому Ломфлоксу.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці, при температурі до 25 0С. Источник

Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Ломфлокс в аптеках




На сайті також шукають: Моносан, Ворміл інструкція, Застосування препарату Цитраль, Інструкція з використання Ферезол, Показання для застосування Гатимак, Спіруліна побічні дії, Гірчичники протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Мілдронат