Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

СИНЕКОД
Назва: СИНЕКОД | Шукати СИНЕКОД в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Butamirate
Виробник: "Novartis Consumer Health S.A.", Швейцарія
Лікарська форма: Сироп
Форма випуску: Сироп, 1.5 мг/мл по 200 мл у флаконах №1
Діючі речовини: 1 мл сиропу містить бутамірату цитрату - 1.5 мг
Допоміжні речовини: Сорбітол, гліцерин, сахарину натрій, бензойна кислота (Е 210), ванілін, етанол 96%, натрію гідроксид 30%, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Ненаркотичні протикашльові препарати
Показання: Гострий та хронічний кашель; для пригнічення кашлю в перед- і післяопераційному періодах при хірургічних втручаннях та бронхоскопії; коклюш.
Термін придатності: 5р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/5260/01/01
Термін дії посвідчення: з 18.10.2006 до 18.10.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату СИНЕКОД
АТ код: R05DB13
Наказ МОЗ: 686 від 18.10.2006


Інструкція для застосування СИНЕКОД

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

СИНЕКОД

(SINECOD(R))

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: бутамірат;(2-(2-діетиламін оетокси) етил-2-феніл бутират);

основні фізико-хімічні властивості: прозорий, безбарвний розчин із запахом ванілі;

склад: 1 мл сиропу містить бутаміратуцитрату – 1,5 мг;

допоміжні речовини: сорбітол, гліцерин, сахарину натрій, бензойна кислота (Е 210), ванілін, етанол 96% , натрію гідроксид 30%, вода очищена.

Форма випуску. Сироп.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при кашлі та застудних захворюваннях. Код АТС R05D B13.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Неопіатний протикашльовий засіб з центральною дією. Точний механізм дії невідомий. Бутамірату цитрат спричиняє неспецифічний антихолінергічний та бронхоспазмолітичний ефекти, що полегшує дихальну функцію. Синекод не викликає ефекту звикання або залежності. Синекоддобре переноситься навіть за використання високих доз і підходить для позбавлення від кашлю дорослим та дітям.

Фармакокінетика. Бутамірат швидко абсорбується і надалі повністю гідролізу ється до 2-феніл масляної кислоти тадиетиламіноетоксіетанолу. Вплив їжи на біодоступність не підтверджений. Лінійна залежність між біодоступністю і дозою невідома.

Після прийому дози сиропу, яка містить 150 мгбутамірату цитрату, максимальна концентрація в плазмі основного метаболіту – 2феніл масляної кислоти – досягається приблизно через 1,5 години и становить 6,4мкг/мл.

2-феніл масляна кислота та диетиламіноетоксіетанолмають протикашльову активність. Показано сильне зв’язування метаболітів збілками плазми (приблизно 95% 2-феніл масляної кислоти). 2-феніл масляна кислота частково метаболізується шляхом гідроксилювання в пара-положенні.

Метаболіти виводяться, головним чином, нирками. Період напів виведення – від 6 до 26 годин (максимальна величина складає 41год).

Не має доказів впливу порушень функцій печінки інирок на фармакокінетичні параметри бутамірату.

Показання для застосування. Симптоматичне лікування кашлю різного походження.

Спосіб застосування та дози. Сироп з урахуванням віку призначають: дітям від 3 до 6 років – по 5 мл 3 рази на добу; від 6 до 12 років– по 10 мл 3 рази на добу; від 12 років і старше – по 15 мл 3 рази на добу.

Дорослим – по 15 мл 4 рази на добу. Для дозування сиропу використовують мірну склянку. Мірну склянку слід помити та висушити після кожного використання.

Максимальний курс лікування без призначення лікаряне повинен перевищувати 1 тиждень.

Побічна дія. Рідко можливі сонливість, нудота, діарея, висип на шкірі.

Протипоказання. Підвищена чутливість до активної або допоміжних речовин препарату, дитячий вік до 3 років.

Передозування. При випадковому передозуванні можливі такі симптоми: сонливість, нудота, блювання, діарея, втрата рівноваги, гіпотензія. Лікування симптоматичне. Слід призначити промивання шлунку, активоване вугілля, а також при необхідності підтримувати життєво важливі функції організму. Специфічного антидоту не існує.

Особливості застосування. Внаслідокінгібування бутаміратом кашльового рефлексу слід уникати одночасного прийому з відхаркувальними засобами, оскільки це може призвести до застою слизу в респіраторному тракті та збільшенню ризику бронхоспазму та інфікування дихальних шляхів.

Сироп містить підсолоджувачі – сахарин і сорбітол, тому його можна призначати хворим на цукровий діабет.

Вагітність і лактація. Дані досліджень застосування препарату жінками під час вагітності та в період лактації відсутні.

Не слід застосовувати Синекод сиропв перші три місяці вагітності. Протягом наступного терміну вагітності та вперіод лактації Синекод сироп слід приймати у випадках, коли користь від застосування переважає потенційний ризик для плоду/дитини.

Вплив на здатність керувати транспортними засобами та механізмами. Пацієнтам, які приймають Синекод сироп, слід бути обережними при керуванні транспортними засобами та при роботі з машинами/механізмами, оскільки препарат може викликати сонливість.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Немає повідомлень. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей місці при температурі нижче 30°С. Термін придатності – 5 років.

Смотрите также: Цены на Синекод в аптеках




На сайті також шукають: Циталам, Прополіс інструкція, Застосування препарату Геримакс, Інструкція з використання Триган, Показання для застосування Гевкамен, Батрафен побічні дії, Цефотаксим протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Гриппостад с