Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ВЕССЕЛ ДУЕ Ф
Назва: ВЕССЕЛ ДУЕ Ф | Шукати ВЕССЕЛ ДУЕ Ф в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Sulodexide
Виробник: "Alfa Wassermann S.p.A.", Італія
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули по 250 ЛСО № 50
Діючі речовини: 1 капсула містить сулодексиду - 250 ЛСО
Фармакотерапевтична група: Антикоагулянти
Показання: Атеросклероз периферічних артерій з ризиком тромбоутворення; ангіопатія при цукровому діабеті; вторинна профілактика при інфаркті міокарду
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.09.02/05264
Термін дії посвідчення: з 02.09.2002 до 02.09.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ВЕССЕЛ ДУЕ Ф
АТ код: B01AB11
Наказ МОЗ: 328 від 02.09.2002


Інструкція для застосування ВЕССЕЛ ДУЕ Ф

І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

Вессел Дуе Ф

(Vessel Due F)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: сулодексид; сульфат–глюкороніл–глюкозоаміноглікана;

основні фізико-хімічні властивості: аморфний, білий або злегка сіруватий порошок, з незначним запахом; сулодексид вміщений в м`які желатинові капсули овальної форми, цегляно-червоного кольору.

склад:1капсула містить сулодексиду 250 ліпосемічних одиниць (ЛСО);

допоміжні речовини: натрію лаурилсульфат, кремнозем приципітований, три гліцериди;

складові частини капсули: желатин, гліцерол, натрію етил-р-окси-бензоат, натрію пропіл-р-оксибензоат, діоксид титануЕ 171, заліза оксид червоний.

Форма випуску. Капсули.

Фармакотерапевтична група. Антитромботичні засоби. Група гепарину. АТСВОІАВ 11.

Фармакологічні властивості. Вессел Дуе Ф є натуральною сумішшюглюкоза міногліканів: швидкодіючої гепариноподібної фракції (80 %) і дерматан-сульфату (20 %). Препарат є натуральним продуктом, екстрагованим і виділеним із слизової оболонки тонкої кишки свині.

  Вессел Дуе Ф має антитромботичну, профібринолітичну, ангіопротекторну і антикоагулянт ну дію. Механізм антитромботичної дії препаратуВессел Дуе Ф пов’язаний з пригніченням активованого Ха фактора та ІІа фактора, посиленням синтезу і секреції проста цикліну (простагландину І2), зниженням рівня фібриногену в плазмі крові. Профібринолітична дія препаратупов’язана з підвищенням рівня тканинного активатора плазміногену в крові і зниженням вмісту інгібітору. Ангіопротекторна дія Вессел Дуе Ф

  відбувається за рахунок відновлення структурної та функціональної цілісності клітин ендотелію судин, відновлення нормальної щільності від`ємного електричного заряду базальної мембрани судин. Крім того, препарат нормалізує реологічні властивості крові, знижуючи рівень три гліцеридів (оскільки стимулюєлі політичний фермент –ліпопротеїнліпазу, яка гідролізу є три гліцериди, щовходять до складу ліпопротеїдів низької щільності) .

Ефективність застосування препарату при діабетичній нефропатії зумовлюється його здатністю зменшувати товщину базальної мембрани і продукціюекстра целюлярного матриксу за рахунок зниження проліферації клітин мезангіума.

Фармакокінетика. При пероральному прийомі сулодексид спочаткунакопи чується в клітинах тонкої кишки, після чого вивільнюється в системнийкровотік. З часом відмічається накопичення препарату в тканинах мозку, нирок, серця, печінки, легенів, а також у плазмі крові. Більша частина сулодексидуабсорбується в ендотелії кровоносних судин. Спостерігається лінійна залежність між ефектом гальмування факторів коагуляції і

  дозою препарату. Перший пік концентрації препарату в крові відмічається через 2 год після прийому препарату, другий – між 4-6-ю год.

  Після цього препарат знову виявляється в плазмі крові через 12год, і його концентрація залишається підвищеною до 48 год після введення. Ця стабільність рівню препарату в плазмі крові, можливо, зумовлена повільним вивільненням препарату з тканин органів, зокрема із судинного ендотелію. Препарат метаболізується переважно в печінці і виводиться нирками. Протягом перших 96 год сечею виводиться 55 % введеної дози препарату.

Показання для застосування. Захворювання периферичних артерій і вен з підвищеним ризиком тромбоутворення: мікроангіопатії (нефропатії, ретинопатія, нейропатія) і макроангіопатії при цукровому діабеті (синдром діабетичної стопи, енцефалопатія, кардіопатія). Профілактика первинних та вторинних тромбозів уосіб з високим ризиком тромбоутворення.

Спосіб застосування та дози. Дорослим по 1-2 капсули 2 рази на день (між прийомами їжі). Рекомендується починати лікування з внутрішньом`язовоговведення вмісту 1 ампули препарату кожного дня протягом 15-20 діб. Після чого протягом 30-40 днів продовжувати лікування прийомом капсул (по 1 капсулі 2 разина день, між прийомами їжі). Повний курс лікування рекомендується повторювати не менше ніж 2 рази на рік. За рекомендацією лікаря режим дозування може бути змінений.

Побічна дія. Препарат зазвичай добре переноситься, але іноді можливі диспептичні розлади (нудота, блювання, біль у надчеревній ділянці).

Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до препарату, геморагічнийдіатез, захворювання, що пов’язані з підвищеним ризиком кровотечі. Не слід застосовувати препарат у періоди вагітності та лактації.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не рекомендовано застосовувати препарат разом з іншими антикоагулянтами (прямої або непрямої дії).

Передозування. В окремих випадках наслідком передозування може бути кровотеча. У цьому разі необхідно ввести 1 % розчин протаміну сульфату (3 мл -30 мг внутрішньо венно).

Особливості застосування. При лікуванні Весел Дуе Ф необхідно періодичноконтролю вати гемокоагуляцій ні показники (коагулограма). Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати при кімнатній температурі, не вище 30 °С, в місцях, недоступних для дітей. Термін зберігання -5 років.

Смотрите также: Цены на Вессел в аптеках




На сайті також шукають: Фармасепт, Депривокс інструкція, Антифлу застосування, Отинум побічні дії, Тамоксифен протипоказання