Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПІРОКСИКАМ
Назва: ПІРОКСИКАМ | Шукати ПІРОКСИКАМ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Piroxicam
Виробник: ВАТ "ХФЗ "Червона зiрка", м.Харків, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0,01 г № 10 у контурних чарункових упаковках (без пачки та в пачці), № 10х2 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить піроксикаму - 0.01 г
Допоміжні речовини: Целюлоза мікрокристалічна, цукор молочний, аеросил, кальцію стеарат, крохмаль картопляний
Фармакотерапевтична група: Нестероїдні протизапальні препарати
Показання: Остеоартрит і ревматоїдний артрит; захворювання суглобів і опорно-рухового апарату; запалення м'яких тканин; загострення подагри.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2058/01/01
Термін дії посвідчення: з 01.11.2004 до 01.11.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПІРОКСИКАМ
АТ код: M01AC01
Наказ МОЗ: 527 від 01.11.2004


Інструкція для застосування ПІРОКСИКАМ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ПІРОКСИКАМ

(Рігохісаmum)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: піроксикам; 4-гідрокси-2-метил-М-пірид-2-іл 2Н-1,2-бензотіазин-3-карбоксамід-1,1 -діоксид;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого або білого з жовтуватим відтінком кольору, з плоскою поверхнею, з фаскою та рискою;

склад: 1 таблетка містить 0,01 г піроксикаму;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, цукор молочний, аеросил, кальцію стеарат, крохмаль картопляний.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Не стероїдні протизапальні та протиревматичні засоби.

Код АТС М 01А С 01.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Має протизапальну, аналгетичну, жарознижуючу дію. Механізм дії препарату пов’язаний в основному з інгібуваннямсинтезу простагландинів унаслідок пригнічення активності циклооксигенази.

Фармакокінетика. Практично повністю абсорбується з шлунково-кишкового тракту. Біодоступність становить близько 100%. Період напів виведення - 24 - 36 годин. Виводиться з організму у вигляді неактивних метаболітів, в основному нирками.

Показання для застосування. Остеоартроз, ревматоїдний артрит, ішіас, подагра, поза суглобові ревматичні захворювання, пост травматичні і після операційні болі, дисменорея, аднексит.

Спосіб застосування та дози. Для дорослих - 2 таблетки одночасно. При особливо сильних і гострих запальних больових синдромах - 4 таблетки на день за 2 прийоми. Курс лікування - 2-3 тижні. Максимальна добова доза – 40 мг.

Побічна дія. При тривалому застосуванні можуть виникнути порушення з боку травного тракту: нудота, анорексія, біль і неприємні відчуттяв епігастральній ділянці, метеоризм, діарея, набряки гомілок і стоп, зміни складу периферичної крові.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату, вагітність іперіод лактації, виразкова хвороба шлунка і дванадцяти палої кишки, бронхіальна астма, алергічні захворювання, дітям віком до 14 років.

Передозування. Дані відсутні. Лікування - симптоматичне.

Особливості застосування. Препарат може негативно впливати на здатність керувати транспортом і працювати з потенційно небезпечними механізмами. Під час лікування препаратом слід утриматися від вживання алкоголю. Пацієнти, які маютьв анамнезі виразкову хворобу, повинні застосовувати препарат суворо під контролем лікаря. З обережністю застосовувати при дисфункціях печінки, нирок, геморагічному діатезі, при серцевій недостатності, в період лактації.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При застосуванні препарату з гіпотензивними та діуретичними засобами, літієм, метотрексатом, ацетил саліциловою кислотою таантидіабетичними засобами їх концентрація в плазмі крові може змінюватися. Не стероїдні протизапальні засоби у поєднанні з глюкокортикоїдами підвищують ризик виникнення шлунково-кишкових кровотеч. Одночасне застосування препарату зкумариновими препаратами підвищує ризик кровотеч. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 0С. Термін придатності –3 роки.

Смотрите также: Цены на Пироксикам в аптеках




На сайті також шукають: Зестра, Зентел інструкція, Фармасепт застосування, Лазорин побічні дії, Аспірин протипоказання