Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЗОЛОТА ЗІРКА
Назва: ЗОЛОТА ЗІРКА | Шукати ЗОЛОТА ЗІРКА в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: Pharmaceutical joint-stock company "OPC", В'єтнам
Лікарська форма: Бальзам
Форма випуску: Бальзам для зовнішнього застосування по 4 г, 10 г у коробочці № 1
Діючі речовини: 100 г бальзаму містять: ментолу - 10.625 г, камфори - 21.25 г, олії м'ятної - 14.5 мл (13.1 г), олії гвоздичної - 5.75 мл (5.24 г), олії васильків (базиліку) - 3.125 мл (3.17 г), олії кориці - 1.25 мл (1.56 г)
Фармакотерапевтична група: Засоби, які стимулюють рецептори слизових оболонок, шкіри та підшкірних тканин
Показання: Невралгія, міалгія, артралгія; протисвербіжний засіб при сверблячих дерматозах.
Номер реєстраційного посвідчення: 3427
Термін дії посвідчення: з 21.08.2003 до 21.08.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЗОЛОТА ЗІРКА
АТ код: D04AX
Наказ МОЗ: 387 від 21.08.2003


Інструкція для застосування ЗОЛОТА ЗІРКА

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЗОЛОТА ЗІРКА

(GOLDEN STAR)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: м’яка жовтувато-коричнева маса зі своєрідним запахом ефірних масел;

склад: 1 г бальзаму містить камфори 218,75 мг, ментолу 112,5 мг, олії м’ятної 75 мг, олії евкаліптової 105 мг, олії гвоздичної 50 мг, олії кориці 10 мг;

допоміжні речовини: парафін, віск білий, вазелін, ланолін, олія парафінова.

Форма випуску. Бальзам.

Фармакотерапевтичнагрупа. Протисвербіжні препарати. Код АТС D04А X.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Препарат належить до групи засобів, що стимулюють рецептори слизових оболонок, шкіри та підшкірних тканин. Бальзам має протизапальні, місцево зігріваючі, антисептичні, анестезуючі властивості, також розширює капіляри, покращуючи кровопостачання, та незначною мірою знижує кров’яний тиск, діє на рефлекторні центри центральної нервової системи, проявляючи стимулюючий ефект. Дія бальзаму Золота зірка проявляється послабленням запального процесу та рефлекторним усуненням відчуття болю (головного, м’язового), спричиненого грипом, застудними захворюваннями, хворобами органів опорно-рухового апарату, ураженнями шкіри та іншими чинниками.

Фармакокінетика. Не досліджувалась.

Показання для застосування. Укуси комах (для усунення місцевого запалення шкіри, болю та свербежу), гематоми, вивихи. Попередження та лікування симптомів грипу, застудних захворювань (нежить, риніт, синусит); захитування, загострення захворювань опорно-рухового апарату (хронічні артрити, артрозо-артрити, спондиліт); лікування больового синдрому будь-якого походження (у тому числі головний біль).

Спосіб застосування та дози. Препарат застосовують тільки зовнішньо (місцево) і для назальної інгаляції. При місцевому застосуванні препарат наносять тонким шаром на шкіру 3 - 4 рази на добу або частіше (у разі необхідності). При головному болю, запамороченнях, застуді, грипі, захитуванні необхідно втирати бальзам у скроні, потилицю та ніздрі; при гематомах, вивихах, артриті, укусах комарів та комах, а також при запаленнях шкіри бальзам необхідно нанести на місце укусу, запалення чи болю та трохи втерти. При проведенні назальної інгаляції при ринітах, синуситах, простуді, нежиті, грипі необхідно незначну кількість бальзаму розчинити в гарячій воді та вдихати. Тривалість лікування залежить від індивідуальних особливостей перебігу захворювання упацієнта і визначається досягнутим терапевтичним ефектом та чутливістю до препарату.

Побічна дія. Можливий розвиток алергічних реакцій – почервоніння шкіри, шкірні висипи, свербіж.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Дітидо 3 років.

Передозування. При передозуванні препарату іноді може з’явитися відчуття сильного тепла та печіння. Для зняття цих симптомів слід змити нанесений препарат водою з милом.

Особливості застосування. Не допускається наносити препарат на відкриті рани шкіри або слизових оболонок, а також необхідно оберігати очі від потрапляння до них препарату. З обережністю застосовувати препарат у період вагітності та лактації, особливо при схильності до алергічних реакцій на лікарські засоби.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія бальзаму з іншими лікарськими засобами не описана. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому місці в щільно закритих металевих коробочках при температурі 15 - 25°С. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Золотая звезда в аптеках




На сайті також шукають: Екватор, Ланза інструкція, Застосування препарату Холензим, Інструкція з використання Псоріатен, Показання для застосування Орцерин, Диклофенак побічні дії, Ло-азомекс протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Аспірин с