Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЦИКЛОДОЛ
Назва: ЦИКЛОДОЛ | Шукати ЦИКЛОДОЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Trihexyphenidyl
Виробник: ЗАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0.002 г № 20х2, № 10х4 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить тригексифенідилу гідрохлориду - 0.002 г
Фармакотерапевтична група: Засоби для лікування паркінсонізму
Показання: Екстрапірамідні порушення, спричинені нейролептиками, хвороба Паркінсона; хвороба Літтла; спастичні паралічи, зумовлені ураженням екстрапірамідної системи.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.07.02/05059
Термін дії посвідчення: з 16.07.2002 до 16.07.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЦИКЛОДОЛ
АТ код: N04AA01
Наказ МОЗ: 259 від 16.07.2002


Інструкція для застосування ЦИКЛОДОЛ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

Ц И К Л О Д О Л

(Cyclodolum)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: тригексифенідил;

1-феніл-1-циклогексил-3-(N-піперидин о)-пропанолу-1-гідро хлорид;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору;

склад: 1 таблетка містить тригексифенідилу гідро хлориду 0,002 г;

допоміжні речовини: таблетоза-80, тальк, кальцію стеарат.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтичнагрупа. Протипаркінсонічний антихолінергічний засіб. КОД АТС: N04А А 01.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Циклодол - синтетичнийхоліноблокуючий засіб для лікування паркінсонізму. Виявляє виражену центральнуН-холіноблокуючу, а також периферичну М-холіноблокуючу дію.

При паркінсонізмі циклодол, як і інші холіноблокуючі препарати, зменшує тремор. Меншою мірою препарат впливає на ригідність мускулатури та брадикінезію. Внаслідок холіноблокуючої дії препарату зменшується салівація, меншою мірою - потовиділення та сальність шкіри. Спазмолітична дія препарату також пов’язана з антихолінергічною активністю та прямим міотропним впливом.

Фармакокінетика. Після прийому всередину препарат швидко всмоктується, проникає крізь гематоенцефалічний бар’єр. Виводиться з сечею в незміненому вигляді. Ефект препарату спостерігається через годину, максимальний – через 2–3 години, тривалість дії – 6–12 годин.

Показання для застосування. Циклодол застосовують при паркінсонізмі; екстра пірамідних порушеннях, спричинених нейролептиками; при хворобі Паркінсона; хворобі Літтля; спастичних паралічах, зумовлених ураженням екстра пірамідної системи. Препарат у ряді випадків знижує тонус і покращує рухи при парезах пірамідного характеру.

Спосіб застосування та дози. Циклодол приймають усередину, під час або після їди. При наявній вираженій сухості в ротовій порожнині під час лікування та за відсутності нудоти препарат приймають до їди. Початкові дози становлять 0,0005 г - 0,001 г (0,5-1 мг) на день. Потім дозу збільшують по 1-2 мг в день до добової дози 0,006 - 0,01 г (6-10 мг) на день (у 2-3 прийоми).

Вищі дози для дорослих усередину: разова - 0,01 г, добова - 0,02 г.

Побічна дія. При застосуванні циклодолу можливі сухість у ротовій порожнині, утруднення сечовиділення, запор, порушення акомодації, головний біль, подразнювальність, марення, рідко - галюцинації, психічна дезорієнтація, ухворих на атеросклероз прискорення пульсу, запаморочення. Побічні явища проходять при зменшенні дози або відміні препарату.

Протипоказання. Циклодол протипоказаний при глаукомі (особливо при закрито кутовій формі), затримці сечовиділення, фібриляції передсердь, при вагітності, годуванні груддю.

Передозування. При передозуванні можливі психічне і рухове збудження, галюцинації, які властиві впливу холіноблокаторів у великих дозах.

Лікування: рекомендується промити шлунок водою з активованим вугіллям, прийняти сольові проносні, ввестиантихолін естеразні засоби, провести форсований діурез з лужними засобами.

Особливості застосування. Слід дотримувати обережності при артеріальній гіпертензії, вираженому атеросклерозі, захворюваннях серця, печінки, нирок, при порушеннях функції травного каналу. Пацієнтам у віці старше 60 років вибір дози здійснюють особливо обережно - взв’язку з імовірністю підвищеної чутливості. Під час лікування необхідно регулярно контролю вати внутрішньо очний тиск. При тривалому застосуванніЦиклодолу інтенсивність побічних реакцій взагалі зменшується, однак можливий розвиток лікарської залежності. При одночасному застосуванні з леводопою не рекомендується займатися видами діяльності, що потребують значної концентрації уваги і швидкості психічних реакцій. При виникненні будь-яких незвичних ефектів після прийому препарату обов’язково зверніться до лікаря.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному прийомі з димедролом або дипразином можливе виникнення небажаних ефектів, що пов’язані з посиленням антихолінергічної дії, з аміназином –можливо зменшення його концентрації в плазмі внаслідок порушення абсорбції втравному каналі. Під впливом резерпіну протипаркінсонічна дія циклодолу зменшується, тому що виснажуються резерви допаміну в ЦНС, синдром паркінсонізму посилюється. Під впливом інгібіторів МАО можливо посилення антихолінергічної дії циклодолу.

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла, недоступному для дітей місці, окремо від інших препаратів, при температурі від 15 до 25 °С. Источник

Термін зберігання – 5 років.

Смотрите также: Цены на Циклодол в аптеках




На сайті також шукають: Раунатин, Флюанксол інструкція, Застосування препарату Сальбутамол, Інструкція з використання Квамател, Показання для застосування Тизин, Лозап побічні дії, Тетурам протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Пропосол